Odjeća za bebu

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • arabella

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Zanima me šta ste sve kupili za svoje prvo dijete..koliko robe, opreme?? U čemu ste iznijeli svoju bebu iz rodilišta, pogotovo me zanima za zimsku bebu?? šta sve treba i u kojim količinama pripremiti??

  • Avatar kisica

    kisica

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Kupili smo krevetić+madrac+ogradica+posteljina(+ dodatne dvije posteljine)
    Kolica (jer je bilo ljetno vrijeme pa smo računali na šetnje)
    E sad ja sam rodila u 6om mjesecu, pa neke zimske stvari nisam kupovala, ali nisam ni gomilala previše robice. Bodića smo imali u početku 10tak jer je to mala beba i ne umrlja se baš svaki tren. Kupila sam dva kompletića gornji i donji dio odvojeno. Par komada hlačica, švedske pelene 2 komada, bijelih platnenih 10 komada. Čarapice isto par komada samo jer ne prlja se to baš. Ručnika sam imala 3 komada. Kadica, kasnije malo šlapice ukrasne.
    E sad ako čekate zimsku bebicu, a ja je sad čekam, ipak možda treba toga malo više. Prije svega zima je, teže se sve suši nego ljeti.
    Dosta toga imam od prvoga, međutim prvome nismo imali baš previše mogućnosti, pa ćemo sada ipak kupiti novi krevetić. Ručnici, platnene pelene, i pokoji komad odjeće valjat će nam i sada, ali zbog razlike u godišnjem dobu opet će nema trebati neke stvari. Planirala sam kupiti štramplica, par komada bodića dugih rukava (jer od malog imam kratke), i par gegica. Tak i tak u sred zime nećemo hodat po vani.

  • Avatar kisica

    kisica

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    U svakom slučaju nemojte si gomilat robicu, jer oni to brzo prerastu jako.

  • Avatar zrinska

    zrinska

    Broj poruka: 29

    Prijavi adminu

    Ne znam kakvog ste mišljenja, al neke stvari je u današnje vrijeme moguće i posuditi ili kupiti jeftinije na Babay sajmovima i Sajmovima rabljene odjeće i opreme. Nisam za kupovanje rabljenih odjevnih predmeta koji idu na kožu, al to je moj stav, al hranilica, kadica, vrtić…zašto ne.

    A druga solucija. Prije poroda s bakama i djedovima napraviti dogovoro tko šta kupuje ;)

  • Avatar JeanGenie

    JeanGenie

    Broj poruka: 87

    Prijavi adminu

    Nažalost, ja sam govoto svu robicu morala kupiti jer mi nitko bliži u to vrijeme nije imao bebu. dobila sam jedino krevetić, posteljinu i ormarić za presvlačenje.. Što se tiče odjeće, nama je u početku trebalo dosta bodića (najmanje 10) jer je moj sin bio dojena beba i imao je dosta rijetku stolicu tako da bi sigurno dva puta dnevno zakako i bodić, a baš mi se i nije dalo svaki dan uključivat mašinu.. Rođen je sredinom rujna tako da je vrlo0 brzo zahladilo pa nam je trebalo još najmanje 6,7 hlačica i gornjih dijelova, dvije, tri pidžamice jednodjelne, nekoliko pari čarapica iako se one baš ne prljaju, dvoje troje štramplica, a za zimu ti još treba skafander.. 
    Činjenica je da stvarno bebe sve brzo prerastu i da je to popriličan trošak, ali budući da mi je to prvo dijete, nisam baš štedjela.. Kasnije mi nije bio bed kupovati rabljene stvari poput skafandera ili tako nečega što stvarno koristi dva mjeseca.
    Što se tiče izlaska iz rodilišta, ja sam pripremila prekrasan kompletić hlačice i majicu, jastuk i dekicu, ali je moj muž lijepo zaboravio robicu tako da mi je dijete išlo doma samo zamotano u platnenu pelenu :)

  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    arabellaZanima me šta ste sve kupili za svoje prvo dijete..koliko robe, opreme?? U čemu ste iznijeli svoju bebu iz rodilišta, pogotovo me zanima za zimsku bebu?? šta sve treba i u kojim količinama pripremiti??

    Draga arabella, pogledajte naš članak “Što sve treba vaše novorođenče?”: https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/trudnica/sto-sve-treba-vase-novorodence-474 [klokanica.24sata.hr]

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Ja sam jako puno robice dobila rabljene, po mom misljenju, ako imate od koga, svakako uzmite rabljeno, bar za tih prvih 6 mj, jer doista nema smisla davati toliko novaca za stvari koje ce dijete mozda 2 puta obuci. I svakako se slazem da ne treba gomilati stvari.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar cloudy

    cloudy

    Broj poruka: 3222

    Prijavi adminu

    Malo da vratim ovu temu među žive… kako sam sad u 15 tjednu nekako ne mogu dočekati da krenem kupovati robicu i opremu za bebu :) čini se da je ono šoping ludilo koje sam imala za sebe sad preraslo u još veće ludilo ali za bebu :P iako još ne znamo spol (nadam se da ćemo ga idući tjedan saznati) razmišljala sam se zaleti do trgovina u gradu idući tjedan i vidjet ponudu… sad… zanimaju me veličine robe… beba će biti rođena sredinom 1. mjeseca tako da računam na zimu i snijeg i hladnoću (iako se potajno nadam blagoj zimi kakva je bila prošla) sad… što mi preporučujete od odjeće? zapravo više me zanimaju veličine i tako to… od opreme kinderbet mi  ne treba jer je onaj koji sam ja još koristila u super stanju pa ćemo koristiit njega… kolica će biti 3 u 1 i to uzimamo nekad oko božića kada budu sniženja… računam da moram kupiti madrac za kinderbet (cijene i gdje to uzeti??) kadicu planiram uzeti u ikei kad se napokon otvori kod nas (gledala po internetu i cijene su full prihvatljive…) onaj ormarić za presvlačenje nećemo uzimat jer imamo komodu koja će biti iskorištena u tu namjenu ali treba nam ona gornja spužva i navlaka (gdje to uzeti i cijena) eto to je to što znam ovako iz glave…al cure koje imaju iskustva…što još staviti na popis ?

  • Avatar Tina0208

    Tina0208

    Broj poruka: 2756

    Prijavi adminu

    beba kad se rodi ti najcesce nosi velicinu 50-56… naravno ti ces uzeti sve sa dugim rukavicima…
    madrac smo kupili u Adax-u u West Gateu za dane beba…bio je oko 350 kuna,a inace su ti cijene oko 420 kuna… samo si pazi kakvih ti je dimenzija krevetic da ne kupis prevelikog ili premalenoga…
    mislim da ti i tu spuzvu imaju u Adax-u… tamo nisam gledala cijene,ali tu kod nas u Zaboku su te spuzve po 130 kuna…

    Laura 21.08.2014 :-*

  • Avatar Boobie

    Boobie

    Broj poruka: 345

    Prijavi adminu

    Pogledaj si malo temu pripreme za bebu, ak imas vremena prodji ju, ja sam od pocetka valjda 2 puta, imas doslovno odgovore na sva pitanja.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.