Školarci 30. travnja 2024.

Djevojčica ima znanstveni dokaz da voli svoju mamu više nego ona nju

Foto: Freepik / X
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nije lako doći do nekog znanstvenog dokaza za bilo što, a kamoli za ono što je ionako teško dokazati bilo kojom teorijom ili dokazom – ljubav. Tko koga više voli? Ova djevojčica ima dokaz.

Voli me, ne voli me, voli me više, voli me manje… Ljubav je nešto o čemu se ne moraju voditi polemike, sve dok je prisutna i dok traje. I uvijek se svi trude naglasiti kako nije bitno tko koga više voli, te da se to ne može nikako dokazati, a nije niti bitno. Uvijek netko nekog voli više, netko nekog manje, ali to ovisi o tako puno čimbenika i okolnosti da je suvišno uopće upuštati se u tu polemiku.

Možda te zanima... Tata joj dao 20 sekundi da kaže što želi, a ona je održala vrhunski motivacijski govor Vrtić

No, jedna je djevojčica poželjela napraviti i dokazati upravo to – da ona više voli svoju mamu, nego mama nju. I nije stvar u tom, kao prvo, da je to uopće bitno i nije stvar u tom da to čini neku razliku, ali je dokaza kako može funkcionirati dječji mozak i kako može napraviti uistinu veliku stvar, makar ona djelovala maleno.

Zanimljivo je da je u ovom slučaju ta mudra djevojčica zapravo kći NASA-ine znanstvenice, a njezin je crtež uz maminu objavu na društvenim medijima stekao uistinu puno pobornika.

„'Znanstveni dokaz' moje kćeri da me voli više nego što ja volim nju,“ započela je uz objavu crteža mama Jessie Christiansen na X-u uz objašnjenje da je to njihova vječna rasprava, te nastavila: „Ona smatra da je moje srce puno drugih iskustava, dok je njezino manje ispunjeno iskustvima, tako da ima više mjesta za ljubav prema meni. Zapravo sam na neki način impresionirana.“

Pa i mi smo impresionirani! Itekako! Wow, kakva dobra teorija! No, djevojčica Clara nije stala samo na teoriji, nego je tu teoriju i „dokazala“ crtežom na kojem je nacrtala dva srca. Clarino srce je odano roditeljima - njezini mama i tata čine veliki dio njezina svijeta. Mamino srce također uključuje obitelj, ali puno više "iskustava", pa tako ima „manje mjesta“ za ljubav.

„Prije ovog dijagrama, mislila sam da sam došla do dobrog argumenta, a to je da je moje srce fizički veće od njenog srca jer sam ja odrasla osoba, a ona je dijete,“ rekla je Clarina mama za TODAY.com. „A ona mi je na to uzvratila da čak i ako je moje srce veće, kad se gleda po dijelovima, veći postotak njenog srca je posvećen meni.“

„Ona je ležerno razvila filozofsku teoriju“, napisala je jedna osoba u komentarima, dok je druga dodala: „Ovo drži vodu. Dajte joj Nobela.“

Clara je dijagram izradila prošle godine, kad je još imala 8 godina. Ona i njezin brat blizanac Hugo sada imaju 9 godina i idu u treći razred.

„Stvarno je dobro razmislila. Bilo je tako logično“, kaže mama Jessie o Clarinom crtežu. „Razmatrala je relativnu veličinu svih tih stvari koje bi se mogle natjecati za moju naklonost.“

Možda te zanima... Dječaci su bolji u matematici od djevojčica? Ups, ne, čini se da je to još jedan mit! Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.