Vrtić 07. svibnja 2024.

Mini jaja: Ovako pripremljena jaja na oko oduševit će klince!

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svaki roditelj koji je vodio bitku s djetetom oko hrane zna kolika sreća zavlada kad nađeš nešto zdravo što dijete hoće pojesti. A ova jaja će sigurno pojesti!

Neka će djeca odmalena pojesti baš sve što im ponudiš. I roditelji takve djece su, vjerujte nam, jako sretni roditelji! Ne moraš puno razmišljati, možeš ponuditi zdravo, malo manje zdravo, bilo što i sve će se pojesti. Ima takve djece, stvarno. No, ima i one druge djece.

Možda te zanima... Imaš malog izbirljivca? Probaj neki od ovih jednostavnih trikova i možda pojede svu hranu na tanjuru Vrtić

Roditelji te druge djece znaju koliko su oni prvi roditelji sretni. Znaju zato što oni maštaju o tom da dožive i to da tanjur koji stave ispred djeteta ostane – prazan. Nudiš zdravo, nudiš opet, pokušavaš, pa onda ponudiš čak i nezdravo, samo da nešto pojede. A neki baš zbog tog postanu pravi majstori u kuhinji i razviju maštu za koju nikad nisu ni znali da imaju i mogu razviti.

Postoje i razne ideje na internetu (zahvalni smo na internetu u ovom slučaju!) koje će ti dati priliku da svom djetetu serviraš nešto što će ga oduševiti, pa će to i pojesti. I dok neki kažu da nema šanse da toliko vremena troše na samo pripremu hrane za dijete, neki si ipak daju truda i izvode čuda na tanjuru.

Kad smo sasvim slučajno naletjeli na ova jaja, odnosno ovakav način pripreme jaja – oduševili smo se! Najiskrenije: i mi bismo sebi napravili takva! Ideja je totalno jednostavna, a može poslužiti i za dekoraciju hrane za Uskrs, na primjer, ali i bilo koju drugu priliku.

Kako se vidi u videu koji su objavili mama i tata Sofia i Wes Dunlop na svom Instagram profilu, nije uopće komplicirano napraviti mala, minijaturna jaja na oko. Najprije razbiješ jaje i staviš ga u posudicu, a možeš i razdvojiti bjelanjak o žutanjka da ti bude lakše. Zatim u špricu uvučeš najprije bjelanjak, pa napraviš malene „točkice“ po tavi koja je na laganoj vatri. Nakon tog u špricu uvučeš žutanjak, pa po bjelanjcima rasporediš žute točkice.

I na kraju od samo jednog jaja imaš puno malih jaja na oko koje čak i oni najmanji mogu jesti rukicama! Nije li to genijalno?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Dunlop (@sofiadun10)

Ovaj je video privukao mnoge roditelje, pa je prikupio više od pola milijuna lajkova, a ni komentara nije nedostajalo. Jedan od komentara koji se pojavljivao više puta u raznim varijacijama je: „To im je definitivno prvo dijete.“ No, pratitelji koji su upućeni u ovu obitelj, kao i mama, odgovarali su redom sa smiješkom: „Ne, četvrto.“

Neki su roditelji smatrali da je nepotrebno raditi to ovako i pitali zašto ne samo jedno obično pečeno jaje na oko, dok je bilo daleko više odgovora poput: „Zato što je ovako zabavnije“, „Zato što je to za djecu i fora je“ i jedan od boljih: „Zabavno je. Ne bih htjela biti Vaše dijete.“

Iako su mnogi „prigovarali“ kako za ovo treba previše vremena, a nitko nema vremena, moramo se složiti s onom drugom „strujom“ koja kaže da to uistinu ne oduzima previše vremena i da je jednostavno nešto slatko i puno ljubavi što možemo napraviti za našu djecu. I mi ih želimo jesti! I reći ćemo samo: haters gonna hate...

Možda te zanima... 7 ideja za brzu večeru: hranjivi i zdravi obroci za mališane prije spavanja Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.